KERN GENT DE PINTE - seizoen 2017-2018

Over de kern

Onder de vlag van de Voetbal Vlaanderen (VMF) spelen ploegen uit de regio Gent in een onderlinge competitie minivoetbal.

Het seizoen 2017-2018 is reeds het 40ste seizoen van Kern Gent-De Pinte.

Dit jaar maken 296 ploegen (een record) deel uit van de kern. Ze werden verdeeld over 21 reeksen (een eerste, drie tweede en zeven derde en tien vierde reeksen).


Scheidsrechterbladen

De thuisploeg betaalt vóór aanvang van de wedstrijd aan de scheidsrechter de som van 13 euro en overhandigt hem een drankje. Voor een bekerwedstrijd betalen beide clubs elk 6,25 euro.
De thuisploeg zorgt dat het ingevulde SR-blad minstens tien minuten voor aanvang op de wedstrijdtafel ligt, samen met de ID-kaarten.

Competitievorm

In de 21 reeksen wordt een heen- en terugronde afgewerkt.
reeks 1: De laatste drie clubs degraderen.
reeks 2: De drie kampioenen promoveren. De laatste drie van reeks 2A degraderen. Van reeks 2B en 2C degraderen de laatste twee ploegen.
reeks 3: De kampioenen en beste vice-kampioenen promoveren. De laatste twee van elke reeks degraderen.
reeks 4: De kampioenen + vice-kampioenen promoveren.
*** Als de reeksen onvolledig bezet geraken (door het stopzetten van ploegen of uitbreiden van de reeksen) worden die reeksen aangevuld met de eerstvolgende ploegen van de eindrangschikking van de lagere reeks het voorgaande seizoen.


Kampioenenviering

De kampioenen, vice-kampioenen en fairplaywinnaars worden jaarlijks gehuldigd op een stijlvolle samenkomst in Gent Meeting Center, Holiday Inn Hotel te Gent.

Dit jaar op zaterdag 20 mei om 19u30. Op deze viering zijn alle kernleden, partners en sympathisanten van harte welkom.